Om tjenesten

SafeSpot er en tjeneste for registrering og oppfølging, som bidrar til at din bedrift overholder smitteverntiltak og til å få bedre oversikt for å begrense eventuelle konsekvenser av et smittetilfelle for din bedrift.

Kom i gang ›

Her finner du mer informasjon om tjenesten og dens ulike funksjoner, du kan også finne veiledninger for bruk av tjenesten med mer informasjon på vår veiledningssiden for bedrifter.

1. Besøksregistring

Registrering av besøkende

Som bedrift vil du få en egen Qr-kode som besøkende scanner når de kommer til stedet. Selve registreringen tar kun 2 minutter. Her kan du som eier SafeSpoten velge hvilke opplysninger du vil at kunden skal opplyse om i tillegg til vanlig kontaktinformasjon.

Funksjoner

besøksregistrering kategorier

Kategorier

Her kan du sette opp forhåndsvalgte kategorier som besøkende må spesifisere når de kommer. Kategoriene du kan velge mellom er: bord, rom, plass, avdeling og enhet. For eksempel bordnummer i kafeen, rommet på sykehjemmet, møterom «Munkholmen». 

Du kan velge om dette skal være obligatorisk for besøkende å svare på eller ikke.

Åpent registreringsfelt

Her kan du skrive inn hva du selv ønsker, som for eksempel:  «hvem skal du besøke?», «Hvilken avdeling skal du på?», «Hvilket møterom skal du på?».

Du kan velge om dette skal være obligatorisk for besøkende å svare på eller ikke.

smittesporing helsetilstand

Bekreftelse på helsetilstand

Her kan du velge om besøkende skal bekrefte at de ikke har symptomer på covid-19 eller ikke føler seg friske.

Du kan velge om dette skal være obligatorisk for besøkende å svare på eller ikke.

Smittesporing munnbind

Bekreftelse på bruk av munnbind

Med dette feltet må besøkende bekrefte at de bruker munnbind når de ankommer stedet.

Du kan velge om dette skal være obligatorisk for besøkende å svare på eller ikke.

Andre funksjoner i portalen

I tillegg til besøksregistrering finnes det flere andre funksjoner i SafeSpot portalen. Adgangskontroll, sms-varsling, statistikk, smittevern utstyr og materiale til SafeSpots er andre funksjoner du kan finne i portalen.

Adgangskontroll

Adgangskontroll gjør det mulig å definere et maks antall besøkende på en SafeSpot, offentlig visning og innsjekking, samt et forenklet grensesnitt hvor dine ansatte enkelt kan sjekke inn/ut og følge statistikk. Du kan lese mer om adgangskontroll her

SMS – varsling

Varsle besøkende om et smittetilfelle på en SafeSpot eller karantene angitt av helsemyndighetene.

Ansatterapportering

Rapportering av helsestatus og tiltak slik som hjemmekontor, karantene, barn hjemme fra skole mv. for virksomhetens ansatte. Lanseres medio mars/april 2021.

Personvern

Vi tar behandling av personopplysninger alvorlig og er opptatt av at dine personopplysninger skal behandles riktig og at du skal vite hva vi behandler av personopplysninger om deg og dine rettigheter i denne forbindelse. Alle data om besøkende vil bli slettet etter 14 dager. Hvis du bestemmer deg for å opprette en konto, lagres dataene dine i opptil seks måneder etter siste innlogging. Du kan lese mer om vår behandling av personvern her

Hva om et smittetilfelle oppstår

Alle varsler anbefales å sjekkes ut for å få de bekreftet hos de lokale helsemyndighetene. Hvis det oppstår en infeksjon, kan du som har bedrift bli bedt om å levere lister over registranter innen en gitt tidsperiode. I så fall kan du videresende en slik forespørsel direkte til oss på contact@registersafespot.com og vi vil støtte de lokale helsemyndighetene i kontaktsporing. Din bedrift kan også bli bedt om å varsle besøkende innen en gitt tidsramme.