Kom i gang

#1

Hvordan registrere et selskap på SafeSpot?

 1. For å registrere et selskap på SafeSpot portalen går du inn på www.safespot.no. Øverst på forsiden finner du en knapp hvor det står «kom i gang» på. Trykk på denne knappen.
 2. Fyll deretter ut informasjonen som kreves om selskapet.
 3. Velg et passord som du bruker for å logge deg inn på portalen med.
 4. Du må godta brukerbetingelsene og databehandleravtale, samt bekrefte at du har rettigheter til å opptre på vegne av selskapet før du kan trykke «fullfør registreringen»
 5. Selskapet er nå registrert og du kan logge deg inn. Du vil motta en sms med en kode for å verifisere din bruker.
 6. Skriv inn koden du mottok på sms og trykk «Logg inn»
 7. Når du er logget inn må du til slutt velge ønsket abonnement før du kan benytte tjenesten.

#2

Hva er en SafeSpot?

SafeSpot er en digital løsning for å registrere dine besøkende på en trygg og enkel måte. SafeSpot brukes allerede av bedrifter og organisasjoner i alle sjangre. En SafeSpot kan opprettes overalt der det ferdes mennesker. Derfor har vi kunder i både offentlig og privat sektor. Arbeidsplasser, skoler, institusjoner, restauranter og reiseselskaper er eksempler på hvor det kan opprettes SafeSpots.

Formålet med SafeSpot er å forhindre spredning av Covid-19. Dette ved at vi hjelper kommunene med smittesporing og varsling.

#3

Opprette en SafeSpot

 1. Første gang når du skal opprette en SafeSpot kan du klikke ‘Kom i gang’ fra førstesiden.
 2. Fyll inn generell informasjon om din SafeSpot
 3. Velg eventuelle spesifiseringer
 4. Trykk «lagre».

Nå er din SafeSpot opprettet og kan benyttes!

Det er mulig å tilpasse en SafeSpot til å inkludere en rekke ulike ekstra felter som den besøkende blir bedt om å besvare. Det kan velges om disse feltene skal være obligatoriske eller ikke ved registrering. Alle tilpasninger gjøres direkte fra administrasjonssiden og eventuelle endringer skjer umiddelbart. Oversikten over registreringer vil oppdatere seg med aktuelle felter.

#4

Hvordan fungerer SafeSpot?

SafeSpot fungerer på den måten at bedriften oppretter en SafeSpot i sitt lokale. Da får bedriften en egen QR-kode som gjester kan scanne når de kommer til stedet. Gjestene scanner QR-koden med mobiltelefonen sin og skriver inn nødvendig kontaktinformasjon slik at det er mulig å vite hvem som har vært innom stedet hvis et smittetilfelle skulle oppstå. Hele denne prosessen gjøres på kun noen få minutter.

#5

Hvordan registrerer besøkende seg på min SafeSpot?

Gjestene scanner QR-koden med mobiltelefonen sin og skriver inn nødvendig kontaktinformasjon slik at det er mulig å vite hvem som har vært innom stedet hvis et smittetilfelle skulle oppstå. Hele denne prosessen gjøres på kun noen få minutter.

#6

Hvem kan registrere seg på en SafeSpot?

Alle med en smarttelefon kan registrere seg på en SafeSpot. Enten kan gjesten scanne QR-koden med kamera på telefonen eller så kan gjesten gå inn på www.registersafespot.com og skrive inn koden til SafeSpoten. Hvis det er gjester som ikke har smarttelefon eller på andre måter ikke får registrert seg kan administrator for SafeSpoten registrere gjester manuelt i SafeSpot portalen.

#7

Kan vi registrere gjester selv?

Alle med en smarttelefon kan registrere seg på en SafeSpot. Enten kan gjesten scanne QR-koden med kamera på telefonen eller så kan gjesten gå inn på www.registersafespot.com og skrive inn koden til SafeSpoten. Hvis det er gjester som ikke har smarttelefon eller på andre måter ikke får registrert seg kan administrator for SafeSpoten registrere gjester manuelt i SafeSpot portalen.

 

#8

Kan vi dele inn SafeSpoten vår i ulike soner i lokalet?

Ja, det er mulig. Du kan legge til flere kategorier til SafeSpoten. Kategoriene du kan dele inn SafeSpoten i er: Rom, bord, avdeling, plass, enhet. Ved hjelp av kategorier må gjestene spesifisere hvilket rom, bord, avdeling, plass eller enhet han/hun befinner seg på.

Kategorier kan benyttes dersom din SafeSpot eksempelvis har avdelinger, bord, seter mfl. og det er ønskelig at den som skal registrere seg opplyser om dette. Feltet kan gjøres obligatorisk å fylle ut.

 • Finn din SafeSpot på forsiden og klikk på denne.
 • Klikk på «Rediger SafeSpot»
 • Gå så til «spesifikasjoner» som du finner øverst på siden.
 • For å aktivere funksjonen må du trykke på knappen ved siden av «aktiver registreringskategorier» slik at denne blir rød.
 • Velg så en kategori fra listen. Skriv deretter inn spesifikasjoner på de ulike kategorifeltene, eksempelvis bordnummer, setenummer eller enhetsnavn.
 • Når du har spesifisert kategorifeltene trykker du på «lagre» nederst på siden.

 

#9

Aktiver åpent registreringsfelt

Åpent registreringsfelt kan benyttes dersom du ønsker at gjesten selv skal gi noen opplysninger ved registrering i ett fritekstfelt.

 1. Finn din SafeSpot på forsiden og klikk på denne.
 2. Klikk på «Rediger SafeSpot»
 3. Gå så til «spesifikasjoner» som du finner øverst på siden.
 4. Aktiver funksjonen ved å klikke på knappen slik at denne blir rød.
 5. Skriv så inn hva du ønsker at besøkende skal svare på, feks. «Hvem skal du besøke?»
 6. Velg om du vil at dette skal være obligatorisk for alle besøkende og svare på.
 7. Klikk så på «lagre»

#10

Hvor mange SafeSpots trenger vi?

Du trenger i utgangspunktet én SafeSpot til ett lokale. Ved hjelp av kategorier kan du få nøyaktig spesifisering på hvor gjesten har oppholdt seg under besøket. På denne måten trenger du ikke flere Safespoter i samme lokale.

#11

Hva skjer om et smittetilfelle oppstår?

Selskapet vil i de fleste tilfeller bli kontaktet direkte av eller komme i kontakt med de lokale helsemyndighetene. Basert på en forespørsel fra helsemyndighetene kan SafeSpot gi personlig informasjon fra SafeSpot-registreringene for å støtte kontaktsporing. Dette vil bare skje hvis et bekreftet tilfelle av infeksjon kan spores til et gitt sted og tid hvor du har registrert deg. Helsemyndighetene er ansvarlig for å vurdere og kontakte potensielle ofre. De vil kontakte deg via informasjonen du oppga da du registrerte deg. I noen tilfeller kan helsemyndighetene også be selskapet om å informere besøkende innen en viss tid.

#12

Er dette en app?

Nei, dette er ikke en app. Gjester som skal registrere seg trenger kun å scanne QR-koden eller skrive inn tallkoden til SafeSpoten de skal registrere seg på. Denne registreringen skjer gjennom nettsiden www.registersafespot.com. Dette betyr at ingen er nødt til å laste ned noe for å kunne registrere seg.

#13

Hvordan aktiverer jeg bekreftelse på bruk av maske?

 • Gå til aktuell SafeSpot du ønsker å endre fra hovedsiden
 • Klikk på ‘Rediger SafeSpot’
 • Gå til fliken ‘spesifikasjoner’
 • Aktiver bekreftelse på bruk av maske slik at knappen blir rød
 • Kryss eventuelt av om feltet skal være obligatorisk
 • Lagre
 • Dine besøkende vil nå bli bedt om å bekrefte bruk av maske.

#14

Hvordan aktiverer jeg bekreftelse på helsetilstand?

  • Gå til aktuell SafeSpot du ønsker å endre fra hovedsiden
  • Klikk på ‘Rediger SafeSpot’
  • Gå til fliken ‘spesifikasjoner’
  • Aktiver bekreftelse på helsetilstand slik at knappen blir rød
  • Kryss eventuelt av om feltet skal være obligatorisk
  • Lagre

Dine besøkende vil nå bli bedt om å bekrefte helsetilstand.

‹ Tilbake til om tjenesten